Ózdi képadományozás

Második alkalommal adományozott képeket a Sri Chinmoy Alapítvány az Almási Balogh Pál Kórháznak. Az indiai tanító festményeiből készült reprodukciók az egészségfejlesztési iroda kialakításában segítenek majd. Az alapítvány kuratóriumának elnöke a rendezvényen azt mondta, nem volt még példa arra, hogy valahova másodszor is ellátogassanak.

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd

Tizenkét harmóniát, és békét sugárzó képpel érkezett a Sri Chinmoy Alapítvány a Városi Kórházba. Nem először teszik ezt. Két éve az intézmény folyosóit szépítették az indiai származású spirituális tanító festményeivel, most pedig a közeljövőben kialakítandó egészségfejlesztési irodát díszítik majd az ajándékok.

Nemcsak a képekkel, hanem a tanító gondolataival is megismertették a kórház dolgozóit az ünnepélyes ceremónián. Az intézmény ápolási igazgatója szerint az egészségfejlesztési iroda nemcsak a testi, hanem a lelki gondozásban is részt vesz majd, ebben pedig segíthetnek Sri Chinmoy pozitív energiát közvetítő alkotásai is.

“Ezek a képek, mint az alkotójuk is, Sri Chinmoy, maga is elkötelezett volt a béke, a sport, a harmónia területén, azt gondolom, hogy ezek a színes képek az emberek, a betegek, a gyógyítók lelkében is egyfajta harmóniát teremthetnek, és ezáltal segítenek abban, hogy mi segítsünk a gyógyításban” – fogalmazott Rolof Orsolya a kórház ápolási igazgatója.

A Sri Chinmoy Alapítvány Szívvirágok énekkara és Shramita csellóművész előadása tette teljessé a Jharna Kala képátadó ünnepségét. Az Alapítvány elnöke reméli, hogy az ajándékba hozott képek segítenek majd mind a gyógyulóknak, mind pedig a gyógyítóknak. Azt mondja, az, hogy már másodszor járnak Ózdon azt jelenti, hogy a harmóniát sugárzó képek valóban hasznosak a kórházban.

“Ez az első alkalom, hogy visszatérünk egy helyre, ahol már jártunk. Azért is nagy örömmel jövünk, mert ugyan nem jártunk erre már két és fél éve, viszont hírét hallottuk, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk más kórházakból. Egész otthonosan kezdünk már mozogni orvosi körökben, és ez nekem teljesen új, sosem gondoltam volna ezt, hogy valaha ilyen otthonosan érzem magam egy kórházban” – mondta Szeidemann János, a Sri Chinmoy Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az ünnepség végén az ajándékozási dokumentumokat is aláírták, és a dolgozók közelebbről is megnézhették, mi kerül majd az egészségfejlesztési iroda falaira.

Forrás: http://www.ozd.hu/news.php?id=1911