Ózdi képadományozás (2014. december 3.)

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_01Az oktatási intézmények és a városi kórház után televíziónkat is megajándékozta a Sri Chinmoy Alapítvány. Az évek óta tartó együttműködést megköszönve hat darab képet hozott el az indiai békefilozófus alkotásai közül az alapítvány elnöke. Szeidemann János szerint a műsorkészítés és a festészet sokban hasonlít egymásra, mindkettő képekkel közvetít üzenetet.

 

Tóth Alexandra, a városi televízió műsorvezetője köszöntötte a különleges alkalomra összegyűlt vendégeket a szerkesztőség vendégvárójában. A Sri Chinmoy Alapítvány most sem csak az adományokkal érkezett. Meditatív gondolatokat, verseket, és énekeket is meghallgathattak a televízió dolgozói.

A Városi Televízió évek óta jó kapcsolatot ápol a Sri Chinmoy Alapítvánnyal. Műsorainkban rendszeresen nyomon követjük tevékenységüket, hírt adunk rendezvényeikről. Az együttműködés megerősítéseként most hat darab festményt ajándékoztak a helyi médiának. Ez volt az első alkalom, hogy televízió szerkesztőségének hoztak képeket, így az iskolák, kórházak, művelődési házak után már a városi televízió vendégvárójában is helyet kaptak az indiai tanító békét, nyugalmat sugárzó alkotásainak másolatai.

„Egy belső tanítása van, hogy igazából minden belül kezdődik, és hogyha bennünk béke, és harmónia van, akkor magunkból olyan alkotó energiákat tudunk felszabadítani, ami a mindennapokban előbbre visz bennünket és a világot is” – mondta Szeidemann János, a Sri Chinmoy Alapítvány elnöke.

A televízió nevében Bukovinszky Zsolt vette át hivatalosan is az adományképeket, amelyek már a vendégváró falait díszítik. Az ügyvezető-főszerkesztő szerint azért esett a választás erre a helységre, mert itt fordulnak meg a legtöbben, és az itt folyó beszélgetések, vagy várakozás közben van idő megcsodálni az alkotásokat.

„Ez nagyon jó érzés, mert úgy gondolom, hogy az alapítvány részéről ez a munkánk elismerése. Mi csak tettük a dolgunkat, tehát beszámoltunk azokról az eseményekről, kiállításokról, adományozásokról, amikor ilyen képek gazdára találtak, és ennek eredményeképpen, támogatásunkkal megelégedve kaptuk most ezt a hat alkotást” – nyilatkozott Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. főszerkesztője.

A képek mellett egy Sri Chinmoy életét bemutató kis tablót is kapott a televízió, amelyből a békefilozófus céljait, mondanivalóját ismerhetik meg.

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_02

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_03

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_04

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_05

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_06

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_07

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_08

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_09

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_10

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_11

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_12

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_13

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_14

sri_chinmoy_kepadomanyozas_ozd_15

 

Forrás: http://www.ozd.hu/news.php?id=2787